Üdvözlöm, ma 2022. január 20. csütörtök van.
 
Energetikai audit

A 2015. évi LVII. törvény energetikai audit készítésének kötelezettségét írja elő nagyvállalatok részére. Az energetikai auditot csak erre a tevékenységre feljogosított és névjegyzékben regisztrált energetikai auditor készítheti el. Társaságunk vezető tagja teljesítette a névjegyzékbe vételhez szükséges szakmai kritériumokat és rendelkezik a szükséges regisztrációval. Ezek alapján vállaljuk a törvényben előírt energetikai auditok elkészítését is.

Ezen túlmenően szintén vállaljuk egyéb létesítmények, intézmények vagy akár családi házak energetikai auditálását, veszteségfeltáró vizsgálatok elvégzését. Mivel ezen feladatok túlmutatnak egy épületenergetikai tanúsítással szembeni elváráson, így speciális esetekben szakértő partnerek bevonásával végezzük munkánkat.

Az energetikai auditálást nem szabad összekeverni az épület energetikai tanúsítással. A tanúsítvány kizárólag az épületre vonatkozóan szolgáltat adatot, sok esetben számos körülmény szándékos figyelmen kívül hagyásával (például lakó épület esetén nem foglalkozik az épület elektromos fogyasztásával). Az audit ezen túlmenően az épületben élő/dolgozó, vagyis az épületet használó személyek szokásait is figyelembe véve ad pontos információkat.

Az audit során feltárt veszteségek, azok forrásainak ismeretében javasolatot teszünk arra vonatkozóan, hol és hogyan érdemes beavatkozni, ezen veszteségek csökkentése, így energia vagyis pénz megtakarítás érdekében.

Ezen információk birtokában jól tervezhető az energia megtakarításra vonatkozó intézkedések sorozata, meghatározható az az irány amely mellett haladva a ráfordításokat már az előző ráfordítások eredményeként megtakarított pénzből tudják fedezni.
Hasznos weboldalak
  • MEKH
  • Kapcsolódó jogszabályok
  • 2015 évi LVII törvény