Üdvözlöm, ma 2022. január 20. csütörtök van.
 
Többlakásos épületek energetikai korszerűsítése

Vállaljuk társasházak komplett épületenergetikai korszerűsítését.

A 2004.-2009. években folyamatosan meghirdetett épületenergetikai korszerűsítéseket támogató pályázatok eredményeként számos társasház felújítása történt meg és a 2009-es pályázatok elhúzódó bírálata miatt zajlik még napjainkban is. Sajnos a 2009. évben meghirdetett Zöld Beruházási Rendszer pályázati program volt az utolsó a sorban, mely támogatta a lakóépületek ilyen jellegű felújítását. Mit tehetnek azok, akik kimaradtak e támogatásokból de mégis szeretnék környezetüket szebbé, és takarékosabbá alakítani. Az ilyen lakóközösségek részére indítottuk el 2013. őszén „Épületek energetikai korszerűsítése” programunkat. A program részleteit a következőkben mutatjuk be.
  1. Felmérjük az épületek energetikai állapotát és elkészítjük az 7/2006 TNM rendelet szerinti energetikai számításokat.
  2. Tanulmányt készítünk, melyben javaslatot teszünk az épület korszerűsítési lehetőségeire és az azok optimális ütemezésére.
  3. Finanszírozási javaslatokat teszünk a beruházások pénzügyi fedezetének megteremtéséhez, melyet banki partnereink bevonásával végzünk el.
  4. Az elkészített anyagot bemutatjuk a társasház/lakásszövetkezet közgyűlésén/küldöttgyűlésén, segítünk előkészíteni a szavazást.
  5. Pozitív döntés esetén beszerezzük a szükséges szakértői véleményeket, hatósági, szolgáltatói engedélyeket, előkészítjük és lebonyolítjuk a kivitelezők kiválasztását biztosító beszerzési eljárást (ezt minden esetben a lakóközösség megbízottjai és a közös képviselet bevonásával végezzük), a kivitelezői szerződések megkötését.
  6. Előkészítjük a banki hitel felvételét, hiteligénylő nyomtatványokat stb.
  7. A kivitelezés során folyamatosan részt veszünk a munkák koordinálásban, biztosítjuk a műszaki ellenőrzést.
  8. Elkészítjük a projekt pénzügyi elszámolását lakásokra bontva, feltüntetve a lakásokra eső közös költség emelkedéseket, melyek a banki hitel törlesztését fedezik.
  9. Kiállítjuk a felújított épület hiteles épületenergetikai tanúsítványát, melyet a lakók lakásaik adásvétele esetén felhasználhatnak.


Természetesen ha a közeljövőben állami vagy önkormányzati pályázati lehetőség adódik az épület korszerűsítésére, úgy elkészítjük a pályázati anyagot, és lebonyolítjuk a pályázatot.