Üdvözlöm, ma 2020. október 25. vasárnap van.
 
Fűtéskorszerűsítési pályázat

2011. július 27.
Forrás ÉMI

Augusztusban indul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új, fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázata. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható.

A pályázat célja, mire adható támogatás

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható.

Ebben a kategóriában olyan meglévő épületek pályázhatnak, amelyek 2006. december 31.-e előtt jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkeztek. Az épületek típusa lehet láncház, sorház, ikerház családi ház, valamint társasház maximum 4 lakásig, az építési technológiától függetlenül

Kik pályázhatnak

Azon természetes személyek (magánszemélyek), akik a pályázattal érintett lakott lakóingatlan tulajdonosai.

Támogatott tevékenységek

Mindazon munkálatok támogathatóak, amelyek fűtéskorszerűsítés keretében energiamegtakarítást eredményeznek, energetikai számítással és energetikai tanúsítvány elkészítésével alátámasztva

A pályázathoz szükséges energetikai tanúsítványok, számítások elkészítésével kapcsolatosan érdeklődjön az alábbi e-mail címen info@energiaoptimum.hu vagy a 06 30 970 1158 telefonszámon.
 
- Fűtéskorszerűsítés, hőtermelő berendezés cseréje kondenzációs gázkazán beépítéssel vagy,
- fűtéskorszerűsítés, megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazán) kiépítésével, mely kiegészülhet kondenzációs gázkazán beépítéssel.

Támogathatók továbbá a járulékos munkálatok, mint kéményátépítés, az energetikai tanúsítás elkészítésének, valamint a tervezési és az engedélyeztetési és a szükséges szakhatósági költségek. Az energetikai szakértői – tervezői – szakhatósági-díj mértéke: a támogatás szempontjából elismerhető kivitelezési költség maximum 8 %-a lehet. Támogatható továbbá a kivitelezési munkálatok munkadíja, mely a támogatás szempontjából elismerhető kivitelezési költség 30 %-ánál nem lehet több.

Az elnyerhető támogatás

A támogatás vissza nem térítendő végleges juttatás, amely az elért energiamegtakarítás függvényében eltérő mértékű lehet.

A.) Fűtési rendszer korszerűsítése kondenzációs kazán beépítésével:
40 %-os támogatási intenzitás: legalább 25 %-os szintet elérő fűtés és meleg víz fajlagos energiaigény megtakarítással, azzal a kitétellel, hogy a lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 850 000 forint lehet.

B.) Fűtéskorszerűsítés, megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés kötelező alkalmazásával, amely kiegészülhet kondenzációs gázkazán telepítéssel:
40 %-os a támogatási intenzitás: legalább 40 %-os szintet elérő fűtés és meleg víz fajlagos energiaigény megtakarításnál és kötelezően alkalmazandó megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezéssel, azzal a kitétellel, hogy a lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 1,5 millió forint lehet.

A pályázat benyújtása, határideje

Pályázatot 2012. augusztus 27-től a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehet benyújtani.

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok megtalálhatóak az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján. (www.emi.hu)

A pályázathoz be kell nyújtani az épület energetikai tanúsítványát az eredeti és a tervezett állapotra vonatkozóan, valamint a megvalósulást követően.

Az energia tanúsítvány elkészítésével az energetikai mellékletek kitöltésével vagy egyéb a pályázattal kapcsolatos kérdések tekintetében állunk szíves rendelkezésükre. Elérhetőségeinket a Kapcsolatfelvétel menü alatt találja.
Kapcsolódó szolgáltatás
 • Energetikai tanúsítvány
 • Kapcsolódó témák
 • Napkollektoros szakkivitelezők


 • Panel épületek felújítása

  Energiatanúsítvány

  2012. január 1.-től
  kötelező energetikai
  tanúsítvány elkészítése.
  rövid határidővel
  Tel.: 06 30 970 1158
  info@energiaoptimum.hu
  eXTReMe Tracker