Üdvözlöm, ma 2024. július 21. vasárnap van.
 
Jövő hétfőtől elérhetőek az új lakossági energiahatékonysági pályázatok

2014. szeptember 18.
Forrás MTI

Jövő hétfőtől elérhetőek a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai, 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Szabó Zsolt ismertette: a programsorozat első lépcsőjeként

 • szeptember 22-én, hétfőn az elavult kazánok, tüzelőberendezések új, nagyobb energiahatékonyságú fűtőberendezésekre történő cseréjét célzó pályázat jelenik meg, amelyre egymilliárd forint jut.

 • Szeptember 25-én jelenik meg a háztartásigép-csere program 627,1 millió forintos keretösszeggel.

 • Szeptember 29-én a nyílászárócsere-pályázatok 1,1 milliárd forinttal.

 • A három programmal összesen 25 ezer háztartást szeretnének elérni - tette hozzá.

  Előkészítés alatt áll 5 milliárd forintos keretösszeggel a kis-, és közepes vállalkozások energia megtakarításának ösztönzése, és tízmilliárd forinttal a nagyjából 20 ezer lakást érintő panelprogram - mondta.

  Szabó Zsolt kiemelte: jelentősen könnyítették a pályázást, így a pályázati portálon keresztül - www.emi.hu - pályázhat az, aki a kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik. A pályázatokat a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően lehet benyújtani a pályázat lezárásáig, vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig. (forrás: www.kormany.hu)

  Az internetes beadással - ahol a beérkezési sorrend számít - a hiba lehetősége jelentősen csökken, mert azonnali visszajelzést ad a rendszer a hibás adatról, és az elbírálás is gyorsabb.
  Kapcsolódó szolgáltatás
 • Energetikai tanúsítvány
 • Energetikai audit