Üdvözlöm, ma 2020. október 25. vasárnap van.
 
Új lakossági energiahatékonysági pályázatok

2014. szeptember 23.

Hozzáférhető az új energiahatékonyságot fokozó pályázati csomag első része, a kazáncserét támogató konstrukció. A pályázati felhívás és útmutató letölthető az ÉMI honlapjáról ahol tájékoztatást kapunk a pályázat menetéről is.

Ahogyan az eddig is ismert volt, jelen konstrukcióra 30 napos felkészülési időszak után lehet beadni a pályázatokat, legkorábban október 22-től. A beadás elektronikusan történik és a befogadás az 1 milliárdos keret kimerüléséig, de legkésőbb 2015. január 31.-ig aktív.

A pályázat célja, mire adható támogatás

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazán beépítésére és fűtési rendszerek korszerűsítésére fordítható.

Ebben a kategóriában olyan meglévő épületek pályázhatnak, amelyek 2006. december 31.-én jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkeztek. Pályázatot benyújtani, legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező, önálló (lakásfűtő / lakásfűtő és használati melegvíz termelő) gépészeti egységgel rendelkező lakás korszerűsítésére lehet.

Kik pályázhatnak

Azon természetes személyek (magánszemélyek), akik a pályázattal érintett életvitelszerűen lakott lakóingatlan tulajdonosai és bejelentett magyarországi tartózkodási hellyel (áallndó lakcím, ideiglenes tartózkodási hely) rendelkeznek.

Támogatott tevékenységek

A pályázat keretében, minden olyan a kazáncserével összefüggő, minden olyan tevékenység támogatható, melynek széndioxid-kibocsátás csökkentése számítható, illetve energetikai megtakarítást eredményező, hatása energetikai számítással és energetikai tanúsítvánnyal igazolható.

Cégünk vállalja a pályázat és a kivitelezés komplett lebonyolítását. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a info@energiaoptimum.hu e-mail címen vagy a 06 30 970 1158 telefonszámon!
 

- A fűtési / fűtési- és használati melegvíz rendszer hőtermelő berendezés cseréje új kondenzációs gázkazán beépítéssel;
- Meglévő fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának korszerűsítése;
- Járulékos munkálatok (kéményátépítés, fűtési- és használati melegvíz ellátó rendszer átalakítás, vezérlés kialakítása);
- Energetikai tanúsítás, számítás, tervezési, engedélyeztetési és egyéb, átvétellel kapcsolatos szakhatósági költségek (pl: kéményseprő szakvélemény, gáz MEO átvételi jegyzőkönyvvel, használatba vételi engedély);

Az energetikai szakértői – tervezői – szakhatósági-díj mértéke: a támogatás szempontjából elismerhető kivitelezési költség maximum 8 %-a lehet. Támogatható továbbá a kivitelezési munkálatok munkadíja, mely a támogatás szempontjából elismerhető anyag költség 40 %-ánál nem lehet több.

Az elnyerhető támogatás

A támogatás vissza nem térítendő végleges juttatás, amely az elért energiamegtakarítás függvényében eltérő mértékű lehet.

A pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása legfeljebb az elfogadott elszámolható költség (elismerhető kivitelezési költségek + szakértői díjak) 40%-a lehet, azzal a kitétellel, hogy a pályázatonként/lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 650.000 forint.

A pályázat benyújtása, határideje

Pályázatot 2014. október 22-től a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehet benyújtani.

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok megtalálhatóak az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján. (www.emi.hu)

A pályázathoz be kell nyújtani az épület energetikai tanúsítványát az eredeti és a tervezett állapotra vonatkozóan, valamint a megvalósulást követően.

Cégünk vállalja a pályázat és a kivitelezés komplett lebonyolítását. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a info@energiaoptimum.hu e-mail címen vagy a 06 30 970 1158 telefonszámon!
Kapcsolódó szolgáltatás
 • Energetikai tanúsítvány
 • Energetikai audit
 • Kapcsolódó témák
 • ÉMI Kft.
 • Pályázati portál


 • Panel épületek felújítása

  Energiatanúsítvány

  2012. január 1.-től
  kötelező energetikai
  tanúsítvány elkészítése.
  rövid határidővel
  Tel.: 06 30 970 1158
  info@energiaoptimum.hu
  eXTReMe Tracker