Üdvözlöm, ma 2020. október 25. vasárnap van.
 
Pályázható a nyílászárók cseréje

2014. szeptember 30.

Megjelent az új energiahatékonyságot fokozó pályázati csomag harmadik része, a külső nyílászárók cseréjét támogató konstrukció. A pályázati felhívás és útmutató letölthető az ÉMI honlapjáról ahol tájékoztatást kapunk a pályázat menetéről is.

Ahogyan az eddig is ismert volt, jelen konstrukcióra 30 napos felkészülési időszak után lehet beadni a pályázatokat, legkorábban október 29-től. A beadás elektronikusan történik és a befogadás az 1,1 milliárdos keret kimerüléséig, de legkésőbb 2014. november 15.-ig aktív.

A pályázat célja, mire adható támogatás

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás lakások külső nyílászáróinak cseréjére és árnyékoló szerkezetk felszerelésére fordítható.

Ebben a kategóriában olyan meglévő épületek pályázhatnak, amelyek 2006. december 31.-én jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkeztek. Pályázatot benyújtani, legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező lakás korszerűsítésére lehet.

Kik pályázhatnak

Azon természetes személyek (magánszemélyek), akik a pályázattal érintett életvitelszerűen lakott lakóingatlan tulajdonosai és bejelentett magyarországi tartózkodási hellyel (áallndó lakcím, ideiglenes tartózkodási hely) rendelkeznek.

Támogatott tevékenységek

A pályázat keretében, minden olyan a nyílászáró cserével összefüggő, minden olyan tevékenység támogatható, melynek széndioxid-kibocsátás csökkentése számítható, illetve energetikai megtakarítást eredményező, hatása energetikai számítással és energetikai tanúsítvánnyal igazolható.

Cégünk vállalja a pályázathoz szükséges energetiaki tanúsítvány és a kapcsolódó számítások elkészítését. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a info@energiaoptimum.hu e-mail címen vagy a 06 30 970 1158 telefonszámon!
 

- Lakások külső nyílászáróinak szükségszerű (pályázói igény szerinti) cseréje abban az esetben támogatható, ha a fejlesztés során beépített nyílászárók megfelelnek a TNM rendelet szerinti költségoptimalizált követelmény szint előírásoknak. A lakások külső nyílászáróinak cseréje esetében a megfelelő légcsere biztosítására a nyílászárókba épített önszabályozó szellőző elemek beépítése kötelező, támogatott költség. Csak fűtött terek (lakóhelységek) nyílászáró cseréjére adható állami támogatás. ;
- A támogatható épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésével, melyet az adott homlokzati oldalon, egységes módon kell felszerelni. Támogatható minden olyan beavatkozás, mely az épület nyári szoláris terhelését megfelelő mértékben csökkenti anélkül, hogy a téli sugárzási nyereség csökkenne (gépi hűtés, légkondicionáló berendezés beüzemelése nem támogatható). Figyelem: Csak az előző ponttal együttesen végezhető ez a beruházási elem, de nem kötelező jelleggel.
- Energetikai tanúsítás, számítás, felmérés díjai;

Az energetikai szakértői – tervezői – szakhatósági-díj mértéke: a támogatás szempontjából elismerhető kivitelezési költség maximum 8 %-a lehet. Támogatható továbbá a kivitelezési munkálatok munkadíja, mely a támogatás szempontjából elismerhető anyag költség 40 %-ánál nem lehet több.

Az elnyerhető támogatás

A támogatás vissza nem térítendő végleges juttatás, amely az elért energiamegtakarítás függvényében eltérő mértékű lehet.

A pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása legfeljebb az elfogadott elszámolható költség (elismerhető kivitelezési költségek + szakértői díjak) 40 %-a lehet, azzal a kitétellel, hogy
 • nyílászárócsere esetén a pályázatonként/lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 450 000 forint;
 • az épületek nyári hővédelmének javítását célzó, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésével kombinált nyílászárócsere esetén a pályázatonként/lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 520 000 forint.


 • A pályázat benyújtása, határideje

  Pályázatot 2014. október 29-től a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehet benyújtani de legkésőbb 2014. november 15.-ig.

  A pályázattal kapcsolatos dokumentumok megtalálhatóak az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján. (www.emi.hu)

  A pályázathoz be kell nyújtani az épület energetikai tanúsítványát az eredeti és a tervezett állapotra vonatkozóan, valamint a megvalósulást követően.

  Cégünk vállalja a pályázathoz szükséges energetiaki tanúsítvány és a kapcsolódó számítások elkészítését. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a info@energiaoptimum.hu e-mail címen vagy a 06 30 970 1158 telefonszámon!
  Kapcsolódó szolgáltatás
 • Energetikai tanúsítvány
 • Energetikai audit
 • Kapcsolódó témák
 • ÉMI Kft.
 • Pályázati portál


 • Panel épületek felújítása

  Energiatanúsítvány

  2012. január 1.-től
  kötelező energetikai
  tanúsítvány elkészítése.
  rövid határidővel
  Tel.: 06 30 970 1158
  info@energiaoptimum.hu
  eXTReMe Tracker