Üdvözlöm, ma 2020. október 25. vasárnap van.
 
Családi házak energetikai felújítása pályázattal

2016. június 03.

Megjelent az Otthon Melege pályázati program új "Családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása" elnevezésú alprogramja. A pályázati felhívás és útmutató letölthető az NFSI honlapjáról ahol tájékoztatást kapunk a pályázat menetéről is.

A pályázati útmutató szerint a pályázatokra közel 90 nap áll rendelkezésre. A pályázatok elektronikus beadása 2016 július 1 napjától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges. A forrás teljes összege 5 milliárd forint, ezt azonban régiók szerint felosztották, így az ország egyes területeire más-més keretösszeg jut.

A pályázat célja, mire adható támogatás

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás az épületeket érintő alábbi korszerűsítésekre fordítható:
 • homlokzati és fűtött fűtettlen terek közöti nyílászárók energia megtakarítást eredményező felújítása, cseréje valamint árnyékoló szerkezetek felszerele
 • homlokzatok és födémek hőszigetelése
 • fűtési és/vagy használati melegvíz termelő rendszerek felújítása, cseréje
 • megújuló enegia felhasználás kialakítása

 • Cégünk vállalja a pályázathoz szükséges energetikai tanúsítvány és a kapcsolódó számítások elkészítését. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a info@energiaoptimum.hu e-mail címen vagy a 06 30 970 1158 telefonszámon!

  Pályázatra jogosult épületek köre

  Támogatást kizárólag hagyományos technológiával 1996 előtt épült, és 1995. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező egylakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterülettel rendelkező, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak felújítására lehet igénybe venni.

  Kik pályázhatnak

  Azon természetes személyek (magánszemélyek), akik a pályázattal érintett életvitelszerűen lakott lakóingatlan tulajdonosai és bejelentett magyarországi tartózkodási hellyel (állandó lakcím, ideiglenes tartózkodási hely) rendelkeznek.

  Az elnyerhető támogatás

  A támogatás vissza nem térítendő végleges juttatás, amely az elért energiamegtakarítás függvényében eltérő mértékű lehet.

  A támogatás mértéke a fejlesztéssel várhatóan elérhető minden megtakarítható CO2 kg/év egységre 900,- Ft; azzal, hogy az igényelhető támogatás maximális összege 1.250.000 - 2.500.000,- Ft a megvalósítandó fejlesztés komplexitásától függően épületenként és magánszemélyenként.

  Fontos információ

  2016 június 1-én módosították a pályázati útmutatót és könnyítettek az energetikai megfelelőség feltételein. Míg korábban gyakorlatilag lehetetlen volt részleges felújítással pályázni, a módosítás erre is nyújt lehetőséget. De csak olyan épületek esetében, ahol a felújítással nem érintett épületszerkezetek megfelelnek a jelenleg érvényes hőátbocsátási tényező követelményének. Amennyiben a felújítás mértéke az épület össze határoló felületének legalább 25%-át érinti (ide nem értve a pince vagy padlás födém szigetelését) akkor a jelentős felújításra vonatkozó szabályok szerint továbbra is meg kell felelni a 2018.-l érvényes összes követelménynek.

  Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy részleges felújítással csak abban az esetben lehet pályázatot benyújtani, ha az épület felújítással nem érintett egyéb szerkezetei már jelenleg is megfelelnek, a jelenleg érvényes energetikai követelményeknek. Azonban ha ez jelentős felújításnak minősül az előbb leírtak alapján, akkor csak a szigorúbb 2018-tól érvényes követelmények teljesülésével lehet pályázni.

  A pályázat benyújtása, határideje

  Pályázatot 2016. július 01-től a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehet benyújtani.

  A pályázattal kapcsolatos dokumentumok megtalálhatóak az NFSI honlapján. (www.nfsi.hu)

  A pályázathoz be kell nyújtani az épület energetikai tanúsítványát az eredeti és a tervezett állapotra vonatkozóan, valamint a megvalósulást követően.

  Cégünk vállalja a pályázathoz szükséges energetikai tanúsítvány és a kapcsolódó számítások elkészítését. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a info@energiaoptimum.hu e-mail címen vagy a 06 30 970 1158 telefonszámon!
  Kapcsolódó szolgáltatás
 • Energetikai tanúsítvány
 • Energetikai audit
 • Kapcsolódó témák
 • NFSI
 • Hasznos weboldalak
 • NFSI


 • Panel épületek felújítása

  Energiatanúsítvány

  2012. január 1.-től
  kötelező energetikai
  tanúsítvány elkészítése.
  rövid határidővel
  Tel.: 06 30 970 1158
  info@energiaoptimum.hu
  eXTReMe Tracker